سعید عسگری، دبیر شورای سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس درباره اقدامات وزارت بهداشت در خصوص حمایت از خدمات درمانی دهان و دندان تصریح کرد: تابستان امسال شورای سلامت دهان با حضور صاحبنظران مختلف در عرصه علوم دندانپزشکی در وزارت بهداشت تشکیل شد که ریاست این شورا و نظارت مستقیم بر این شورا بر عهده شخص وزیر بهداشت است.
وی افزود: یکی از آخرین اقدامات این شورا تلاش برای ایجاد و گسترش مراکز دندانپزشکی در بیش از ۵۰۰ بیمارستان تابعه وزارت بهداشت است تلاش میشود با پیگیری در هر بیمارستانی که زیر نظر وزارت بهداشت قرار دارد یک مرکز ارائه خدمات دندانپزشکی در آنها ایجاد شود.
عسگری تصریح کرد: تشکیل شورایی زیر نظر مستقیم وزیر بهداشت در این وزارتخانه بی سابقه است. اهمیت این موضوع را نشان میدهد ضمن اینکه در این شورا ۲۱ نفر از صاحبنظران، مسئولان و پیشکسوتان رشته دندانپزشکی و همچنین غیردندانپزشکی مرتبط با موضوع حضور دارند.
دبیر شورای سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در این شورا بحثهای مختلفی در خصوص ارائه خدمات سلامت دهان به مردم صورت گرفته است و در ۳ ماه گذشته کار کارشناسی و بررسیهای زیادی با حضور فعال مسئولان به ویژه نمایندگان معاونین مرتبط در وزارت بهداشت برگزار شده است تا بسته های خدمات درمانی دهان و دندان به مردم کشورمان ارائه دهیم و خدمات درمانی دهان و دندان را ارتقاء دهیم.
وی گفت: هدف از انجام این کار در درجه اول افزایش دسترسی مردم به ارائه خدمات پزشکی در کشور با تعرفههای دولتی در بیمارستانهای دولتی به خصوص برای خدمات بیمه پایه است که این اقدام به کاهش پرداخت هزینه مردم در عرصه خدمات بهداشت دهان و دندان منجر شود. این نکته بسیار مهم است چرا که هزینههای پرداختی خدمات دندانپزشکی توسط مردم به نسبت از بسیاری از خدمات سایر رشتههای پزشکی بالاتر است.
عسگری مطلب مهم دیگر در این طرح را کمک به کاهش بار بیماریهای دهان و دندان مردم دانست که توسط مسئولان دولت یازدهم با رویکردی که نسبت به سلامت مردم دارند پیگیری میشود.
دبیر شورای سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت افزود: نکته قابل تامل دیگر طرح این است که برخی بیمارانی که در بیمارستان برای دریافت خدمات پزشکی بستری میشوند همزمان نیازمند خدمات درمانی دندانپزشکی هستند که با ایجاد این مراکز بیماران بستری در بیمارستانها در صورت نیاز فوری به خدمات دندانپزشکی میتوانند به این خدمات دسترسی داشته باشند.
وی تأکید کرد: نکته قابل توجه دیگر در این طرح این است که در بسیاری موارد بیماران دندانپزشکی برای گرفتن درمان دندانپزشکی نیازمند بیهوشی هستند و طبیعتاً بهترین محل برای این اقدامات بیمارستانها هستند بنابراین برخی بیمارستانها به شکل منتخب در کشور توسط دانشگاههای مختلف انتخاب خواهند شد تا در صورت فراهم شدن امکانات ارائه خدمات دندانپزشکی تحت بیهوشی، در آنها صورت گیرد.
عسگری تصریح کرد: با این اقدامات بنا داریم مقدمات این امر به عنوان یک طرح جهادی برای ارائه خدمات دندانپزشکی در کشور آماده شود. امیدواریم که امسال مقدمات این امر فراهم شود و به امید خدا سال آینده ارائه خدمات دندانپزشکی به مردم عزیز در بیمارستانها صورت گیرد.
دبیر شورای سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت گفت: باید در بیمارستانها فضا برای ارائه خدمات دندانپزشکی ایجاد، تجهیزات و نیروی انسانی تامین شود که اکنون در بیمارستانها وجود ندارد بنابراین فرآیند این کار همراه با صرف زمان خواهد بود زیرا زمانی بخشی درمانی وجود دارد و شما میخواهید تغییر کاربری در آن ایجاد کنید و زمانی دیگر بخشی وجود ندارد و شما باید بخشی را ایجاد کنید تا کاری خاص در آن انجام شود که این دو از نظر زمان مورد نیاز برای اجرایی شدن باهم متفاوت است.
وی خاطرنشان کرد: همین که این دغدغه و فکر ایجاد شود و بستههای حمایتی مالی این کار را هم فراهم کنیم به نظر میرسد در یک زمان معقول این طرح به نتیجه میرسد و یک سنگ بنای خوب برای آینده در ارائه خدمات دندانپزشکی به مردم خواهد بود.
عسگری گفت: اگر این طرح در سال آینده در شمول یکی از بستههای طرح تحول نظام سلامت قرار گیرد خدمتی است که ارائه آن به مردم شروع خواهد شد و طبیعی است که هیچ دولتمردی بنای قطع خدمات مناسب به مردم را نخواهد داشت.
دبیر شورای سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت درباره خدمات دندانپزشکی بیمارستانها نیز خاطرنشان کرد: در بستههای تعریف شده خدماتی که در برنامه گسترش خدمات دندانپزشکی به بیمارستانها ارائه میشود چند نوع خدمت قرار خواهد گرفت، یکی خدمات مصوب در بیمه پایه است که این مصوبه هیئت محترم وزیران است ضمن اینکه تلاش میکنیم برخی دیگر خدمات ضروری دندانپزشکی که در حال حاضر تحت پوشش بیمه ها نیست با مفاهمه با بیمهها تحت پوشش قرار گیرند.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر بسیاری از خدمات دندانپزشکی برای مردم واقعاً ضروری است و در عین حال جزء بسته خدمات بیمه نیست که در تلاش هستیم از طریق بودجههای طرح تحول قسمتی از هزینه این درمانها را پوشش دهیم.
عسگری افزود: یکسری خدمات دیگر مانند خدمات درمان زیبایی دهان و دندان هم وجود دارد که هیچ دولتی در دنیا آن را متقبل نمیشود که امکان دارد این بسته سوم که بیماران به آن نیازمند هستند و دولتها حمایت نمی کنند بدون حمایت بیمهها و طرح تحول و فقط با تعرفه دولتی در بسته ارائه خدمات دندانپزشکی بیمارستانها قرار بگیرد که برای بیماران به صرفه است.
دبیر شورای سلامت دهان وزارت بهداشت تصریح کرد: درباره پرداخت از جیب مردم باید همگی سعی کنیم تا بتوان مصوبه قانونی برنامه چهارم و پنجم را بالاخره به نتیجه برسانیم که سهم مردم را ۳۰ درصد هزینه های درمانی و سهم دولت را ۷۰ درصد تعیین می کند.
http://news.wikipg.com