به همت انجمن دندانپزشکی استان آذربایجان شرقی دوازدهمین کنگره دندانپزشکی ترمیمی از تاریخ سوم لغایت پنجم آبان ماه سالجاری در محل سالن همایش پتروشیمی تبریز با حضور جمعی از اساتید ارجمند و دندانپزشکان محترم برپا میگردد که طی سه روز به ایراد سخنرانی و تبادل اطلاعات پرداخته و آخرین دستاوردهای تخصصی و یافته های علمی خود را به آگاهی مدعوین خواهند رسانید.
همزمان با برگزاری این کنگره نمایشگاهی از تجهیزات و لوزام دندانپزشکی و صنایع وابسته با حضور فعال شرکت های معتبر در محل مزبور دایر خواهد شد که در آن انواع لوازم و تجهیزات و نرم افزار های مرتبط با دندانپزشکی در معرض بازدید علاقمندان قرار خواهد گرفت.
شرکت پردازش سیستم پرنیان بعنوان یکی از شرکتهای نرم افزاری و تولید کننده اولین نرم افزار تحت وب (شبکه اینترنت) و کاملاً فارسی مدیریت مطب و کلینیک دندانپزشکی «لبخند» از عموم دندانپزشکان گرامی بخصوص دندانپزشکان ترمیمی جهت شرکت در این کنگره و بهره مندی از دستاوردهای علمی و تخصصی آن و نیز بازدید از غرفه این شرکت و آشنایی هرچه بیشتر با امکانات و قابلیت های نرم افزار جامع مدیریت مطب و کلینیک دندانپزشکی «لبخند» دعوت بعمل می آورد.
بایگانی برای مهر, ۱۳۹۱
دوازدهمین کنگره بین المللی انجمن متخصصین دندانپزشکی ترمیمی ایران

اولین کنگره ملی و همایش بین المللی زیبایی و ایمپلنت ICOI در منطقه خاورمیانه از تاریخ ۲۵ لغایت ۲۸ مهر ماه سالجاری در مرکز نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار گردید.
برپایی کنگره ICOI در تهران یکی از رویدادهای بزرگ ایمپلنتولوژی در منطقه خاورمیانه بود که طی چهار روز از اساتید داخلی و خارجی به ایراد سخنرانی پرداخته و آخرین دستاوردهای تخصصی و یافته های علمی و جدیدترین روشهای درمانی را به آگاهی مدعوین رسانیدند.
همزمان با برگزاری این کنگره در سالن شماره ۱۸ مرکز نمایشگاه های بین المللی تهران آخرین تجهیزات و لوازم دندانپزشکی و نرم افزارهای مرتبط با آن توسط تعدادی از شرکتهای معتبر داخلی و خارجی در معرض بازدید علاقمندان قرار گرفت که حضور تعداد کثیر بازدید کننددگان از محل استقرار شرکت پردازش سیستم پرنیان و ابراز علاقه ایشان برای آشنایی هرچه بیشتر با امکانات و قابلیت های نرم افزار جامع مدیریت مطب و کلینیک دندانپزشکی «لبخند» بعنوان اولین نرم افزار تحت وب (شبکه اینترنت) و کاملاً فارسی بسیار چشمگیر بود.
اولین کنگره علمی و نمایشگاه بین المللی زیبایی و ایمپلنت ICOI در منطقه خاورمیانه از تاریخ ۲۵ لغایت ۲۸ مهر ماه جاری در مرکز نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار خواهد گردید.
کنگره خاورمیانه ای ICOI در تهران یکی از رخدادهای بزرگ ایمپلنتولوژی در این منطقه از دنیاست که تعدادی از اساتید داخلی و خارجی در باب موضوعات متنوع این رشته علمی طی چهار روز به ایراد سخنرانی پرداخته و جدیدترین دستاوردهای تخصصی و یافته های علمی و روشهای درمانی را به آگاهی علاقمندان خواه رسانید.
همزمان با برگزاری این کنگره نمایشگاهی از آخرین تجهیزات و لوازم دندانپزشکی با حضور شرکتهای معتبر داخلی و خارجی در محل مزبور برپا خواهد شد که در آن انواع تجهیزات، لوازم و ابزار آلات و همچنین نرم افزارهای مرتبط با دندانپزشکی در معرض بازدیدکنندگان قرار خواهد گرفت.
شرکت پردازش سیستم پرنیان بعنوان یکی از شرکتهای نرم افزاری و تولیدکننده اولین نرم افزار تحت وب (شبکه اینترنت) و کاملاً فارسی مدیریت مطب و کلینیک دندانپزشکی «لبخند» ضمن حضور فعال در نمایشگاه فوق الذکر از عموم دندانپزشکان محترم بخصوص ایمپلنتولوژیست های جراحی و پروتز و دندانپزشکی زیبایی جهت شرکت در این کنگره و بهره مندی از دستاورهای تخصصی آن و همچنین از غرفه شرکت پردازش سیستم پرنیان و آشنایی هرچه بیشتر با امکانات و قابلیت های نرم افزار جامع مدیریت مطب و کلینیک دندانپزشکی «لبخند» دعوت بعمل می آورد.
به طوری کلی هر مطب دندانپزشکی باید مجهز به ۴ فضای کاملاً مجزا از یکدیگر باشد.
۱-بخش نخست باید به بیماران مراجعهکننده به مطب دندانپزشکی تعلق گیرد. بیماران محدوده سنی متفاوتی دارند ولی فقط لازم است اتاق انتظار کودکان از بزرگسالان جدا شود. برای اتاق انتظار کودک، شما میتوانید از تصاویر و شخصیتهای مورد علاقه کودکان به شکل پوستر روی دیوارها استفاده کنید یا اسباببازیهایی را برای کودکان در آن قرار دهید.
در این محیط کودکان به دور از محیط پرسروصدا و شکایت بزرگسالان، در کنار همسالان خود خواهند بود و با دیدن همسالانشان که به مطب دندانپزشکی آمدهاند، راحتتر با ترس و نگرانی خود کنار میآیند. بهتر است سرویس بهداشتی جداگانهای برای کودکان و بزرگسالان نیز در نظر گرفته شود.
۲-برای منشی مطب که مسؤولیت پذیرش بیماران و بایگانی پروندهها را بر عهده دارد نیز باید فضای مناسبی در نظر گرفته شود. قسمت پذیرش باید به گونهایی باشد که در یک سمت مراجعین و در سمت دیگر کارکنان مطب قرار گیرند و در عین حال مراجعهکنندگان بتوانند در حالت ایستاده، نشسته (مخصوص افراد ناتوان و کمتوان جسمی) با کارکنان مطب صحبت و فرمهای لازم را پر کنند.
۳- فضای سوم فضای درمانی است که شامل اتاق دندانپزشک، لابراتوار و اتاق استریلیزاسیون میشود.
شما میتوانید لابراتوار را خارج از محدوده و در راهروی مطب طراحی کنید یا آن را با یک در از اتاق درمان جدا کنید. برخی دندانپزشکان ترجیح میدهند از یک لابراتوار در سطح شهر استفاده کنند.
۴-بخش آخر از فضای مطب شما مخصوص امور پشتیبانی است که شامل سرویس بهداشت کارکنان و تعویض لباس، آشپزخانهای کوچک برای کارکنان و انبار مواد و وسایل خواهد شد. تلاش کنید برای کنترل عفونت، امکانات شستشوی روپوشها را در همان محیط فراهم کنید تا کارکنان مجبور نباشند لباسها را همراه خود برای شستشو به خانه یا خارج از محیط درمانی منتقل کنند.
میگویند یک دندانپزشک اهل برلین، مطب دندانپزشکی خود را به شادترین مطب دنیا تبدیل کرده است. این دندانپزشک در ابتکاری جالب، مطب خود را به گونهای طراحی کرده است که بیماران نه تنها ترس و نگرانی ناشی از کشیدن یا پر کردن دندان خود را فراموش میکنند، بلکه کاملاً سرگرم میشوند.
او در اتاق انتظار مطب خود از رنگ نارنجی، صندلیهای خوشرنگ، تابلوهای روشن و شومینهای زیبا استفاده کرده است.
بیماران این مطب دندانپزشکی میتوانند به جای فکر کردن به استرس و درد خود، در ساعاتی که در اتاق انتظار حضور دارند، از اینترنت استفاده کنند و به انواع بازیهای مورد علاقه کامپیوتری خود مشغول شوند.
مطب یا کلینیک مکانی است که شما بخش مهمی از روز خود را در آن میگذرانید، بنابراین طراحی داخلی و چیدن وسایل درون این فضا، همچنین رنگهایی که برای وسایل و دیوارها استفاده میشود و نورهایی که در نورپردازی محیط استفاده میکنید در ایجاد روحیهای شاد برای خودتان و بیمارانتان مؤثر است. بیماران معمولاً مدتی را در اتاق ملاقات یا روی یونیت دندانپزشکی در مطب سپری میکنند، بنابراین طراحی محیطی راحت و تمیز میتواند در ارزیابی آنها درباره خدماتی که در مطب یا کلینیک دندانپزشکی شما دریافت میکنند، مؤثر باشد.
به ویژه در این روزها که رقابت بین مطبها و کلینیکهای دندانپزشکی شدید است، بدون شک بیماران مکانی را برای درمان مشکلات دهان و دندان خود برمیگزینند که بروز باشد و در آن راحتتر بوده و احساس آرامش بیشتری کنند . علاوه بر این، طراحی محیط داخلی مطبتان با توجه به شرایط روحی خودتان، در حفظ روحیه شاد شما مؤثر خواهد بود و از خستگی و کسالت کار طولانی در یک محیط بسته میکاهد.
بوی بد دهان نه تنها برای خودمان، بلکه برای اطرافیان مان نیز ناخوشایند است.
این مشکل اگر درمان نشود، سبب بروز مشکلاتی در روابط بین فردی نیز خواهد شد.
اگرچه بزاق دهان نوعی خمیردندان طبیعی محسوب می شود، ولی گاهی این خمیردندان طبیعی کافی نیست و مجبورید به توصیه های زیر پناه ببرید و اگر توصیه های زیر هم نتوانند مشکل تان را رفع کنند، احتمالا منشا بوی بد دهان تان دستگاه گوارش است و باید بروید سراغ پزشک.
۱- بعد از هر وعده غذایی برای باقی نماندن غذا در دهان و لابهلای دندانهای تان، مسواک بزنید و دهان تان را خوب بشویید.
۲- وقتی دندانهای تان را مسواک می زنید، زبان تان را هم به آرامی مسواک بزنید تا لایه سطحی روی زبان برداشته شود. زبان با هزاران پرز ریز پوشیده شده که می تواند محل تجمع باکتری ها باشد.
۳- به طور منظم برای بررسی وضعیت دهان و دندان تان، به دندانپزشک مراجعه کنید تا اگر دندان خراب و پوسیدهای دارید که سبب بوی بد دهان تان می شود، ترمیم کنید.
۴- برای افزایش ترشح بزاق دهان تان، همیشه از آدامس های بدون قند استفاده کنید.
۵-اگر دهان تان زیاد خشک می شود، مایعات فراوانی بنوشید. آب را چند بار در دهان تان بچرخانید تا کاملا غذاهای اضافی از لابهلای دندانهای تان خارج شود.
۶- از مصرف دهان شویههایی که حاوی الکل و نعناع هستند خودداری کنید، چون آن ها به جای کمک به خوشبویی دهان تان، باعث بدتر شدن بوی آن می شوند.
۷- استفاده از سبزیجات و میوهها، مخصوصا کرفس خام و هویج می تواند مانع از شکل گیری پلاک در دهان شود.
۸- اگر می خواهید در یک جلسه مهم یا مهمانی شرکت کنید، از خوردن غذاهای حاوی سیر و پیاز خودداری کنید.
۹- از نوشیدن قهوه که سبب خشکی دهان می شود، خودداری کنید.
۱۰- سیگار را ترک کنید، زیرا تار و نیکوتین موجود در آن، روی سطح دندان و زبان می ماند و سبب کاهش ترشح بزاق و ایجاد بوی بد دهان می شود.
۱۱- سبزیجات برگ سبز مانند جعفری و کاهو بجوید.
۱۲- می توانید چند عدد قرص نعناع روی زبان یا مسواک تان بگذارید و دهان تان را با آن تمیز کنید تا تنفس شما خوش بو شود.
۱۳- اگر ترکیبی از پراکسیدهیدروژن ۵۰ درصد و ۵ درصد آب را در دهان تان بچرخانید، می توانید بسیاری از باکتری هایی را که سبب بوی بد دهان تان می شود، از بین ببرید.
بسیاری از افراد به هنگام رشد دندان عقل دچار مشکلات عدیده ای می شوند. گاهی افراد از سردردهای شدید شکایت می کنند. درد گوش، درد مبهم در فک، احساس درد به هنگام جویدن و التهاب شدید لثه از دیگر مشکلاتی است که بیماران از آن شکایت دارند. البته در مواردی نیز ممکن است رشد دندان عقل مشکلی به وجود نیاورد. یک مشکل شایع درباره دندان عقل که بسیاری از مراجعان به مطب های دندان پزشکی از آن شکایت می کنند، پوسیدگی زودهنگام آن است. وی با اشاره به این که انتظار می رود این دندان که دیرتر از دیگر دندان ها در دهان رشد می کند، دیرتر بپوسد، تصریح می کند: در موارد بسیاری دندان عقل به سرعت دچار پوسیدگی می شود و حتی دندان مجاور را درگیر پوسیدگی می کند.علت اصلی آن، این است که در مواردی دندان عقل که فضای کافی برای رشد کامل نداشته کامل در نیامده و از آن جا که در انتهای فک است، امکان مسواک زدن و تمیز کردن کامل آن وجود ندارد بنابراین به سرعت دچار پوسیدگی می شود.
بخش یادآورها در نرم افزار جامع مدیریت مطب و کلینیک دندانپزشکی لبخند
یکی از مهمترین بخشی که میتوان از آن در نرم افزار جامع مدیریت مطب و کلینیک دندانپزشکی «لبخند»” نام برد بخش یادآوری هاست که با کلیک بر روی آیکن «یادآورهای امروز» در قسمت «امکانات» در صفحهی اصلی نرم افزار دندانپزشکی لبخند، صفحهی مربوط به «یادآورهای امروز» نمایش داده میشود.
پس از ورود به نرم افزار لبخند در هر روز، صفحهی مربوط به یادآوری وقت های ویزیت تعیینشده به صورت خودکار بر روی صفحه ظاهر میگردد تا وقت های در نظر گرفتهشده برای بیماران در روزهای آتی را به کاربر یادآوری نماید. یادآوری وقت های ویزیت میتواند زمان لازم برای اخذ تصمیمات و انجام هماهنگیهای مورد نیاز جهت حضور بیمار در تاریخ و زمان مقرر در مطب را در اختیار کاربر قرار دهد. یادآوری ها در نرم افزار مدیریت مطب و کلینیک دندانپزشکی لبخند در صورتی نمایش داده خواهند شد که گزینهی «یادآوری تمام وقت های ملاقات» در بخش «تعیین وقت ویزیت» فعال بوده و یا در زمان تعیین وقت ویزیت برای بیماران، گزینهی «این قرار ملاقات یادآوری شود» انتخاب شده باشد.
در نرم افزار مدیریت دندانپزشکی «لبخند» صفحهی یادآور برای یادآوری نمودن وقت های ویزیت تعیینشده پیش از روز مورد نظر در نظر گرفته شده است. در این صفحه علاوه بر مشاهدهی پیام های یادآور وقت های ویزیت تعیینشده، شما می توانید تغییرات مورد نظر خود را نظیر ویرایش، حذف پیام یادآور، حذف وقت ویزیت تعیینشده ، گزارش گیری و تهیهی فایل های خروجی، جستجو در اطلاعات وقت های ویزیت تعیین شده نیز در وقت های ویزیت بیماران اعمال نمایید.
بررسی
در یک مطالعه، با بررسی ۳۹ دندانپزشک مشخص گردید که تمامی آنها از درد کمر و ۸۰ % از آنها از مشکلات گردنی و اعصاب محیطی شکایت داشته اند، در بررسی دیگری ۲۹% از دندانپزشکان از درد گردن با انتشار به اندام فوقانی همراه با پارستزی و حالت گزگز شدن شکایت داشتند. هر روز تعدادی از دندانپزشکان به دلیل دردهای عضلانی مفصلی به کلینیکهای مختلف مراجعه میکنند و بسیاری از آنها از درد گردن، شانه، اندام فوقانی و کمر درد شکایت دارند .وضعیت سر و گردن، حرکات دستها، خمیدگی ستون فقرات حین کار و عدم استفاده کافی از آیینه دندانپزشکی از عوامل موثر بر تشدید علائم و نشانه های ناشی از تغییرات دژنراتیو گردنی در بین آنهاست ، این در حالی است که همکاران پزشک آنها کمتر از این علائم رنج میبرند . علیرغم این یافته ها تابحال مطالعه کافی و مقایسهای بین پزشکان، دندانپزشکان و سایر اقشار مردم انجام نگرفته است . در مطالعهای که بر روی تعدادی از دندانپزشکان شاغل در (Lincoln) دانشگاه لینکلن انجام گرفت، بیش از ۲۹% آنها دچار دردهای گردن، شانه و اندامهای فوقانی شده اند ، سایر مطالعات درد و مشکلات گردنی در دندانپزشکان تا ۷۲% میرسد و علائم گردنی در دندانپزشکان زن شایعتر از مردان و در دندانپزشکان جوان معمولتر از دندانپزشکان مسنتر بوده است. در یک مطالعه ۵۶٫۵% دندانپزشکان از دردگردن و ۳۷٫۵% دردکمری داشتند، ولی فقط ۳۷% برای حل به پزشک مراجعه کرده بودند، دندانپزشکانی که در حین کار کردن از آیینه دندانپزشکی بیشتر استفاده میکنند و برای مشاهده بهتر دندانها وضعیتهای غیر طبیعی و فشار زیادی را به گردن وارد نمیکنند و به صورت معمول در حین کار استراحت کوتاهی داشته و به صورت دوره ای ورزش میکنند کمتر از سایرین از درد گردن رنج میبرند، توصیه های زیادی شده است تا با وضعیت صحیح کارکردن و ورزشهای مناسب سرعت و میزان دردها و عوارض ناشی از تغییرات دژنراتیو گردنی را کاهش داد. در این بررسی سعی شده است تا علائم، نشانه ها، تاثیر عواملی از قبیل سن، جنس، سابقه کار، چپ یا راست دست بودن در بین دندانپزشکان با گروههای شاهدی از جامعه پزشکی همسان و گروه شاهدی از جامعه بررسی شود. تاثیر ورزشهای دورهای به تنهائی در کاهش و یا جلوگیری از پیشرفت علائم نیز بررسی شده است . سپس سعی شد تا از اطلاعات بدست آمده ارزش کمی یافته ها بررسی و بر اساس آنها راهکارهای مناسب ارائه گردد.
نتیجه گیری
خطر بروز تغییرات دژنراتیو گردنی، دردگردن، دردهای رادیکولر و نیاز به عمل جراحی در بین دندانپزشکان واقعی است. ورزش، رعایت اصول کار برای دندانپزشکان چپ دست و در نظر گرفتن اصول کارکردن به خصوص در ده سال اول زندگی شغلی به کاهش علائم و عوارض یاد شده کمک میکند.
(چکیدهای از مطالب گردآوری شده توسط جمعی از اساتید پزشکی و دندانپزشکی ایران)
مجله دندانپزشکی جامعه اسلامی دندانپزشکان، بهار ۱۳۸۴
نظرسنجی در مورد نرم افزار لبخند و ارائه پیشنهادات
با سلام؛
شرکت پردازش سیستم پرنیان در راستای تحقق اهداف و برنامه های مصوب و در اجراء صورتجلسه مورخه ۹۱/۰۶/۲۷ هیئت مدیره محترم در نظر دارد نگارش جدید نرم افزار جامع مدیریت مطب و کلینیک دندانپزشکی «لبخند» را با انجام تغییرات ضروری و اضافات مورد نیاز تا آذر ماه سال جاری آماده نموده و ورژن مربوطه را بصورت رایگان در اختیار کاربران نسخه اولیه قراردهد. بدین منظور از همۀ دندانپزشکان ارجمند و کاربران گرامی و نمایندگان فروش در سطح استانها تقاضا دارد هر گونه اشکالات اجرائی و نواقص احتمالی نرم افزارجامع مدیریت مطب و کلینیک دندانپزشکی «لبخند» را بهمراه پیشنهادات و نظرات اصلاحی از طریق فکس ۶۶۹۳۰۲۰۲-۰۲۱ و یا ایمیل info@parniansystem.com به این شرکت منعکس فرمایند تا مورد بررسی قرار گرفته و حتی المقدور در ورژن در دست اقدام لحاظ شود. با این امید که نسخه جدید نرم افزار «لبخند» بتواند با ارتقاء امکانات و افزایش کیفیت، خدمات مطلوبتری در اختیار جامعه دندانپزشکان محترم کشور قرار دهد.