ورشکستگی خاموش مراکز خصوصی دندانپزشکی

دکتر نوید ناصری عضو شورایعالی انجمن دندانپزشکی ایران در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص تعرفه‌های متفاوت دندانپزشکان در ارائه خدمات دندانپزشکی اظهار داشت‌: در سالهاى اخیر به دلایل مختلف از تعرفه واقعى خدمات دندانپزشکى فاصله بسیار گرفته‌ایم چرا که  در طى سالهاى ١٣٨٩ الى ١٣٩۴ مبلغ ضریب ریالى (k) خدمات دندانپزشکى در بخش خصوصى کشور ۱۸/۲ برابر شده است که همین میزان افزایش اندک تعرفه هم در توان پرداخت مردم قرار ندارد.
11e7b__11-1-22-11193614-2

وی افزود: با هر روش حساب و کتابى نمى توان تناسبى بین افزایش دخل و خرج مطب‌ها و مراکز خصوصى دندانپزشکى در این مدت بدست آورد.
وی با بیان اینکه در حقیقت مشى حاکم بر اکثر مطب‌ها و مراکز خصوصى دندانپزشکى به نوعى ورشکستگى خاموش و بى سر و صدا است‌؛ ادامه داد:  اکثر قریب به اتفاق همکاران دندانپزشک در سطح کشور، صرفاً تلاش براى معاش انجام مى‌دهند نه چیزى بیشتر.
ناصری در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه تنها خدمات پذیرفته شده از سوی مردم در مورد دندانپزشکی کشیدن و پر کردن دندان است و خدمات تخصصی‌تر مغفول واقع شده و کمتر کسی به استقبال آن می‌رود؛ مشکل اصلی کجاست و چه باید کرد، اذعان داشت‌: مشکل اصلى عدم پذیرش درمانهاى تخصصى‌تر از کشیدن و پرکردن توسط بیماران، ناشى از مشکلات اقتصادى وارد شده بر کشور است‌.
عضو شورایعالی انجمن دندانپزشکی ایران اضافه کرد: شرایط رکود اقتصادى موجود و کاهش تورم که بدنبال مهار تورم ۴۵ درصدى لجام گسیخته ۴-۵ سال پیش حاصل شده است، نتیجه‌اى جز پذیرش درمانهاى اورژانس و کم هزینه‌تر از درمان‌هاى تخصصى‌تر و پرهزینه‌تر توسط بیماران را ندارد.
 وی با اعلام اینکه بخش عظیمى از صنعت دندانپزشکى کشور و بویژه خدمات تخصصى‌تر همچون ایمپلنت و ارتودنسى، وارداتى است‌؛ خاطرنشان کرد‌: تولیدات داخلى بسیار اندک بوده و یا وجود ندارد لذا در شرایطى که تحریم‌ها به بى ثباتى بازار ارز دامن مى‌زدند،  ناآگاهانه شرایط برخوردارى مردم از بهبود و ارتقاء وضعیت سلامت دهان و دندان را از بین برده و یا بسیار کم مى‌کردند که آثار آن‌را هنوز به چشم مى‌بینیم.
http://www.yjc.ir

دیدگاه خود را به ما بگویید.


CAPTCHA Image
Reload Image