بیمه دندانپزشکی در اولویت مسوولان قرار گیرد

رییس انجمن دندان‌پزشکان عمومی خراسان‌رضوی گفت: ایران در حوزه درمان در سطح جهانی است، اما پیشگیری به گونه‌ای مطلوب انجام نمی‌شود و بسیار ناامید کننده است.

به گزارش خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، دکتر مهدی نیک‌سیر در همایش سمپوزیوم اینترالاک و لیزر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دندان‌پزشکی در ایران از وضعیت خوبی برخوردار است؛ چرا که پزشکی به‌خصوص دندان‌پزشکی در کشور از قدیم دارای بنای خوبی بوده و می‌توان گفت درمان‌هایی که در حوزه‌های مختلف انجام می‌شود، کاملا با خارج از کشور رقابت می‌کند.

وی ادامه داد: شاخص دی.ام.اف شاخصی جهانی بوده که نشان‌دهنده وضعیت دندان‌پزشکی کشورهای مختلف است. متاسفانه با آمارگیری که اخیرا صورت گرفته زنگ‌خطر به صدا درآمده چرا که این شاخص در یک سال گذشته حدود پنج درصد بوده که در حال حاضر به چیزی حدود ۶٫۲ رسیده‌ و بسیار جای نگرانی است؛ چراکه در دو سال گذشته این رقم در حدود ۴٫۵ تا ۵ بود

31-178

نیک‌سیر خاطرنشان کرد: در واقع تعداد دندان‌هایی که فرد بیمار به دلیل پر کردن یا پوسیدگی از دست می‌دهد، بالاست. به دلیل عدم پیگیری‌های لازم و نیز مصرف مواد غذایی غیرمتداول و پوسیدگی‌زا این شاخص در حال افزایش است که با هشدار از سوی بهداشت جهانی نیز روبه‌رو شده‌ایم.

رییس انجمن دندان‌پزشکان عمومی خراسان‌رضوی تصریح کرد: به عنوان مثال در سال ۱۹۸۰ در کشور انگلستان شاخص دی.ام.اف به حدود چها درصد رسید و در مدت یک سال و نیم توانستند این شاخص را به زیر یک درصد کاهش دهند. در حال حاضر از مردم و نیز مسئولین انتظار می‌رود که به این موضوع اهمیت دهند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در ارتباط با بیمه پیشگیری از بیماری‌های دندان، عنوان کرد: پیشنهاد انجمن دندان‌پزشکان عمومی کشور این است که این مساله در اولویت قرار گیرد و شرکت‌های بیمه موضوع پیشگیری را تقبل کنند. در تمام دنیا درمان دندان، فرایندی پرهزینه محسوب می‌شود و بیمه در ایران نیز تنها درصدی از خدمات دندان‌پزشکی را در پوشش قرار می‌دهد.

وی نقش رسانه‌ها را در جلوگیری از بیماری‌های دندان مهم شمرد و خاطرنشان کرد: حوزه دندان و دندان‌پزشکی دارای پازلی است که شاخص‌های مختلفی را دربرمی‌گیرد و رسانه‌ها یک قطعه از این پازل هستند.

رییس انجمن دندان‌پزشکان عمومی خراسان‌رضوی اضافه کرد: رسانه‌ها در این عرصه نقش بسزایی دارند و فرهنگ مردم با آموزش کاملا متحول می‌شود. فرهنگ متحول شده‌، مردم را به سمت پیشگیری و درمان صحیح سوق می‌دهد. همچنین عوامل دیگر مانند وزارت بهداشت، دانشکده‌های دندان‌پزشکی و انجمن‌های دندان‌پزشکی نیز در این پازل نقش مهمی دارند.

وی ادامه داد: در واقع می‌توان گفت فرهنگ صحیح تغذیه‌ و پیشگیری هم ارزان‌تر و هم قابل دسترس‌تر است و نتیجه بهتری هم به‌ دنبال دارد.

دکتر فریبرز نادریان دبیر اجرایی این همایش نیز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه هنوز تخصص لازم در این زمینه وجود ندارد و دستگاه‌های مربوطه نیز قرار است به ‌زودی وارد کشور شوند، اظهار کرد: در این همایش سعی بر آن شد نحوه کاشت دندان به ‌صورت یک‌روزه به دندان‌پزشکان به ‌وسیله روش‌های نوین در قالب سخنرانی و کارگاه‌های علمی آموزش داده شود.

وی ادامه داد: این روش نوین در وقت و هزینه بیماران بسیار به ‌صرفه است. در این روش ابتدا ایمپلنت در دهان بیمار قرار داده شده و جراحی صورت می‌گیرد که بعد از بازه زمانی سه تا شش ماهه بیمار مجددا به دندان‌پزشک مراجعه کرده تا تاج دندان یا همان پروتز دندان انجام شود.

دبیر اجرایی همایش کاشت دندان به ‌صورت سریع تصریح کرد: این تکنولوژی نوین جراحی توسط اساتید حاضر در این همایش به ‌صورت عملی صورت می‌گیرد که ضمن قرار دادن ایمپلنت در دهان، تاج دندان نیز در همان روز توسط دستگاه‌های اسکنر دهان انجام گرفته و در مرحله بعد به‌ وسیله دستگاه کدکم این تاج تهیه شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه سخنرانی‌های این همایش نیز در خصوص جراحی ایمپلنت به‌ صورت سریع و نیز بهبود افزایش کیفیت درمان در طب دندان‌پزشکی با استفاده از لیزر بوده است، عنوان کرد: این همایش با حمایت آموزش مداوم دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد برگزار شد و قرار است با حضور دندان‌پزشکان کارگاه‌های علمی دیگری نیز به ‌صورت ارزان و عملی در شش ماهه آخر سال در قالب جراحی به ‌صورت پایه و اولیه برگزار شود.

دکتر حمیدرضا عرب، دبیر علمی این همایش نیز گفت: دانش ایمپلوژی دانش تازه‌ای بوده که تحول عظیمی در طرح درمان دندان‌پزشکی ایجاد کرده‌ است. محورهای این همایش شامل درمان‌های تازه دندان‌پزشکی، آشنایی با علم روز و انتقال این تجربه به داخل کشور است.

http://www.isna.ir

دیدگاه خود را به ما بگویید.


CAPTCHA Image
Reload Image