رئیس انجمن دندانپزشکی گفت: کمتر از یک درصد شهروندان ایرانی برای چکاپ دندان به دندانپزشک مراجعه می کنند که این مساله می تواند عامل رشد انواع بیماریهای دهان و دندان در فرد شود.توجه مردم و دولت به سلامت دهان و دندان از سطح متوسط جهانی پایین تر است، افزود: این امر از بودجه ای که دولت به سلامت اختصاص می دهد و میزان مراجعه ای که مردم برای اقدامات پیشگرانه انجام می دهد، مشخص می شود.
وی با بیان این که وضعیت بهداشت دهان و دندان در ایران به نسبت کشورهای در حال توسعه خیلی بد نیست، اظهار کرد: ولی در مقایسه با کشورهای اسکاندیناوی در شرایط مطلوبی قرار نداریم.
دکتر علی تاجرنیا با اشاره به بهداشت بالای دهان و دندان در کشورهای اروپای شمالی گفت: کاهش دندان های پوسیده در این مناطق سبب شده که از میزان دندانپزشکان در این کشورها کاسته شود.
** تاثیر جویدن آدامس در بهبود بهداشت دهان و دندان
وی در ادامه بااشاره به جویدن آدامس در بهبود بهداشت دهان و دندان گفت: آمریکایی ها و انگلیسی ها بیشترین میزان آدامس را در جهان می جوند در حالی که ایرانی ها کمتر از متوسط بین المللی آدامس می جوند.
تاجرنیا با اعلام این که بیشترین مصرف آدامس متعلق به آمریکا و انگلیس با ۶۰۰ گرم در سال است، گفت: ایرانی ها سالانه حدود ۲۰۰ گرم آدامس می جوند.
تاجرنیا، جویدن آدامس را در بهبود بهداشت دهان و دندان موثر دانست و گفت: مسواک زدن، نخ دندان و دهان شویه، سه ابزار اصلی برای افزایش سلامت دهان و دندان هستند.
تاجرنیا بااشاره به افزودن برخی مواد مفید در آدامس گفت: به صنایع داخلی تولید محصولاتی همچون آدامس توصیه می کنیم از موادی چون فلوراید و دیگر عناصر معدنی برای غنی کردن آنها استفاده کنند.