دارا و ندار هر دو دچار دندان درد می شوند اما در کشور ما دارا به محض دندان درد، آن را معالجه می کند اما دندان درد برای ندار کابوسی است که در نهایت با کشیدن آن خاتمه می یابد.
دندانپزشکی کاری وقتگیر و هزینه بر است. بسیاری از بیماران تنبلی می کنند و به جای مراجعه به دندانپزشک، داروی مسکن می خورند. استاندارد مراجعه به دندانپزشک در کشورهای توسعه یافته، سالی دو بار است که حتی اگر مشکلی هم نداشته باشند، برای معاینه مراجعه می کنند. در حالی که در ایران حتی افراد تحصیلکرده هم تا وقتی با مشکل حاد مواجه نشوند، سراغ دندانپزشک را نمی گیرند.
به طور معمول مردم کشور ما هنگامی که در سلامت به سر می برند، انگیزه چندانی برای کنترل وضعیت دهان و دندان خود ندارند و فقط هنگام بیماری به این گونه مراکز مراجعه می کنند.
● آمار بالای پوسیدگی
آمار پوسیدگی دندان کودکان در کشور در حد اخطار است. تحقیقات وزارت بهداشت نشان می دهد ۶۰ درصد کودکان ۱۲ ساله کشور دارای دندان پوسیده هستند و به طور متوسط هر کودک ۱۲ ساله ایرانی حدود ۲ دندان پوسیده دارد. بر اساس نتایج یکی از تحقیقات وزارت بهداشت که در چند سال گذشته انجام شده است، ۵۲ درصد دندان های ۳ ساله ها و حدود ۹۰ درصد دندان های ۶ ساله ها، ۹۰ درصد دندان های شیری و دائمی ۹ ساله ها و حدود ۶۰ درصد دندان دائمی ۱۲ ساله های کشور پوسیده است. این در حالی است که شاخص پوسیدگی دندان برای ۳ ساله ها ۹/۱، برای ۶ ساله ها ۵، برای ۹ ساله ها که برای دندان های شیری و دائمی محاسبه می شود ۹/۰ و برای ۱۲ ساله ها حدود ۲ درصد است.