ساخت محلول جدید شستشوی ریشه دندان توسط محققان دانشگاهی

پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس موفق به ساخت نوعی محلول جدید با ویژگی‌های برتر برای شستشوی ریشه دندان شدند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، شبنم حسینی، دانش آموخته رشته شیمی آلی و پژوهشگر طرح، شستشوی حفره ریشه دندان را یکی از مراحل مهم در درمان ذکر کرد و افزود: این عمل پاکسازی فضای داخلی ریشه از میکروبهای ناخواسته و همچنین بقایای بافتی را تضمین می‌کند و مانع عفونت‌های احتمالی بعدی می‌شود.

وی اظهار کرد: هم‌اکنون از محلول‌های مختلفی برای شستشو استفاده می‌شود که هر یک نقاط مثبت و منفی خود را از جهت قیمت و نیز کارآیی از جمله میزان نفوذ آن‌ها به داخل حفره ریشه، میزان پاکسازی و احتمال ایجاد حساسیت در بافت‌های مجاور دارند.

3-127

حسینی گفت: هم اکنون بیشتر از محلول هیپوکلریت در مراکز دندانپزشکی استفاده می‌شود که قیمت آن مناسب است، ولی احتمال بروز حساسیت در بافت‌های پوستی را به همراه دارد.

وی با بیان این که این طرح با راهنمایی دکتر محمد زمان کسایی عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس انجام شده و هفت مقاله از آن منتشر شده است، خاطرنشان کرد: در این طرح از محلول ماده «کیتوسان» برای ارزیابی کارآیی در شستشوی کانال ریشه استفاده کردیم.

پژوهشگر طرح با اشاره به ارزانی، در دسترس بودن و خواص زیست سازگاری این ماده خاطرنشان کرد: ارزیابی‌های آزمایشگاهی روی ۲۰ دندان آسیای بزرگ سالم که به علت مشکلات لثه یا برای زیبایی خارج شده بودند، نشان می‌دهد محلول کیتوسان علاوه بر مزایای ارزانی و در دسترس بودن با پیوند با ذرات باقیمانده در ریشه به راحتی آن‌ها را خارج کرده است و از نظر میکروب زدایی هم بهتر از نمونه‌های موجود عمل می‌کند.

حسینی، برتری دیگر محلول کیتوسان را نفوذپذیری قابل قبول دانست و افزود: در صورت موفقیت این طرح در مراحل آزمون‌های حیوانی و انسانی می‌توان از این ماده به عنوان جایگزین محلول‌های موجود استفاده کرد.

بر اساس این گزارش، کیتوسان ماده‌ای است که از پوسته‌ی خارجی سخت‌پوستانی نظیر میگو و خرچنگ به دست می‌آید و دارای ویژگی ضدباکتریایی اثبات‌شده، زیست سازگاری و سازگاری با بدن انسان است.

http://www.isna.ir

دیدگاه خود را به ما بگویید.


CAPTCHA Image
Reload Image