معاون پژوهشی مرکز تحقیقات پیشگیری پوسیدگی دندان دانشگاه تهران با اشاره به بحران سلامت دهان و دندان در کشور گفت: درست است که دندانپزشکی ایران در حوزه درمان پیشروست ولی سلامت دندانها نشانه پیشرفت یک کشور است نه یک ایمپلنت زیبا.
حسین حصاری، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات پیشگیری پوسیدگی دندان دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با فارس اظهار کرد: دندانپزشکی ایران از نظر خدمات و علم پیشرفته است در ایمپلنت و غیره بسیار خوب پیشرفت کرده است ولی این کافی نیست.
وی افزود: در قرن حاضر نشانه پیشرفت ایمپلنت زیبا نیست بلکه نشانه پیشرفت سلامت دندانها و سلامت فرد است بنابراین باید به پیشگیری توجه اساسی شود.
حصاری تأکید کرد: شاهد ضعف سلامت دهان و دندان در کشور شاخص DMFT در ایران برای کودکان ۱۲ ساله است که این رقم چیزی در حدود ۲ است یعنی به طور متوسط دو عدد از دندانهای هر فرد ۱۲ ساله ایرانی به علت پوسیدگی دندان خراب شده است و این رقم در سالهای گذشته بهبودی نداشته است.
این دندانپزشک تصریح کرد: پایین آوردن این شاخص نیازمند سازمان و سیستم سلامت دهان و دندان منسجم است که چنین سازماندهی در کشور وجود ندارد.
این دندانپزشک شاخص DMFT در ۱۵ سالگی در ایران را ۳ در ۱۸ سالگی ۴ و در ۳۵ سالگی ۹ و در ۴۵ سالگی ۱۲عنوان و تصریح کرد: به طور میانگین افراد ۱۵ ساله دارای سه دندان خراب، افراد ۱۸ ساله ۴ دندان خراب،افراد ۳۵ ساله ۹ دندان خراب و افراد ۴۵ ساله ۱۲ دندان خراب در دهان دارند.
وی تأکید کرد: با توجه به شرایط موجود راهی جز پیشگیری وجود ندارد چرا که در هر شرایطی نمیتوان پاسخ درمانی به این مشکلات ارائه کنیم. بنابراین باید تمام اهداف و استراتژی نظام سلامت دهان در حوزه بهداشت و پیشگیری متمرکز شود.
http://news.wikipg.com