ترمیم دندان‌های پوسیده با تزریق مواد بیومتریال مصنوعی

محققان دانشگاه ناتینگهام دریافتند که با تزریق مواد بیومتریال مصنوعی موجب تحریک سلول‌های بنیادی شده و دندان خود را ترمیم می‌کند.بیزینس اینسایدر نوشت؛ دندانپزشکان هر روزه میلیون‌ها حفره در دندان مردم‌ها ایجاد می‌کنند تا پوسیدگی‌های دندان را درمان کنند؛ اما ۱۰ تا ۱۵ درصد پُرکردگی این حفره‌ها، دوباره دچار پوسیدگی ثانویه می‌شوند.

بر این اساس، محققان دانشگاه ناتینگهام با استفاده از سلول‌های بنیادی روشی را کشف کردند که دندان پوسیده خود بتواند حفره‌هایش را پُر کند.
این روش منجر به درمان کانال‌های ریشه (عصب‌کشی) و حذف پالپ دندان که بافت نرم در مرکز دندان است و شامل عروق خونی، اعصاب و بافت همبند است می‌شود اما عصب‌کشی می‌تواند دندان را ضعیف کند و نهایتا منجر به پر کردن دندان شود.
محققان دانشگاه ناتینگهام کشف کردند که با تزریق مواد بیومتریال مصنوعی که می‌تواند رشد سلول‌های بنیادی در پالپ دندان را تحریک کند قادر خواهند بود حفره‌های دندان را پُر کنند؛ این روش درست مانند روش‌های معمول پُر کردن دندان توسط دندانپزشکان عمل می‌کند که طی آن، مواد بیومتریال به دندان تزریق می‌شده و با اشعه UV سخت می‌شود.
در تست‌های آزمایشگاهی، این پُر کردگی موجب تکثیر و تمایز سلول‌های بنیادی در بافت استخوانی که بخش عمده‌ای از دندان زیر می‌نای سفید است، می‌شود.
محققان معتقدند؛ پُرکردن دندان آسیب دیده با استفاده از مواد بیومتریال، می‌تواند آسیب را ترمیم کند؛ در این حالت دندان با استفاده از مواد احیاکننده خود را ترمیم می‌کند و درصد نیاز به درمان ریشه کمتر می‌شود.

منبع

دیدگاه خود را به ما بگویید.


CAPTCHA Image
Reload Image