آلزایمر و سکته‌های قلبی و مغزی با مشکلات لثه مرتبطند

بیماری لثه به بیماری اطلاق می‌شود که از طریق تولید پلاک (ماده‌ای بی رنگ و چسبنده) توسط باکتری‌ها، بین لثه و دندان به وجود می‌آید.درمان التهاب و عفونت لثه نه تنها بیماری پریودنتال را کنترل می‌کند بلکه به کنترل دیگر بیماری‌های التهابی مزمن در بدن نیز کمک می‌کند.

57948aa1d2b9a

در اینجا ۵ بیماری مرتبط با اختلال در لثه یا بیماری پریودنتال بیشتر معرفی شده است:

آلزایمر: مطالعات مختلف نشان داده‌اند که بیماری پیشرفته لثه با افزایش شدت زوال عقل و کاهش سریع‌تر توانایی‌های شناختی ارتباط مستقیم دارد. کسانی که مبتلا به پریودنتیت هستند، ۶ برابر سریع‌تر از دیگران به آلزایمر مبتلا می‌شوند. گرچه مطالعات بیشتری برای تعیین رابطه مستقیم پریودنتیت با زوال شناختی مورد نیاز است اما محققان معتقدند که بهبود بیماری لثه می‌تواند درمان بیماری آلزایمر نیز محسوب شود.

سکته مغزی: مطالعات اخیر نشان دهنده وجود رابطه بین بیماری پریودنتال و سکته مغزی است. در مطالعه‌ای که برای یافتن ارتباط بین عفونت دندان و سکته مغزی انجام شد، بررسی‌ها نشان داد احتمال داشتن عفونت دهانی در افراد دارای ایسکمی حاد عروق مغزی بیشتر است.

بیماری قلبی: یافته‌های ارائه شده در نشست سالانه انجمن میکروب شناسی آمریکا نشان می‌دهد که باکتری‌هایی که باعث بیماری لثه می‌شوند، منجر به توسعه بیماری قلبی نیز می‌گردند (در نتیجه التهاب ایجاد شده ناشی از بیماری پریودنتال). برخی عوامل مشترک هر دو بیماری عبارت‌اند از مصرف سیگار، تغذیه نامناسب، دیابت، جنسیت (مذکر).

آرتریت روماتوئید: تحقیقات نشان می‌دهد که باکتری‌های مسئول بیماری لثه به نام پورفیروموناس ژنژیوالیس، نه تنها منجر به شروع زودتر آرتریت روماتوئید می‌شود، بلکه اجازه می‌دهد این بیماری به شدت پیشرفت کند و حتی منجر به تخریب غضروف شود.

منبع

دیدگاه خود را به ما بگویید.


CAPTCHA Image
Reload Image