جرم دندان را با تغییر رنگ آن اشتباه نگیرید!

دندانپزشکان تاکید می‌کنند هر عاملی که باعث ماندن مواد میکروبی موجود در دهان، به مدت طولانی روی دندان شود، به ایجاد جرم و به دنبال آن تخریب بافت سالم لثه منجر می‌شود.
فراهم شدن شرایط برای لانه‌گزینی میکروب‌ها نیز می‌تواند به دنبال باقی ماندن مواد غذایی در لابه‌لای دندان‌ها، آهکی بودن بزاق شخص که برخی به طور ارثی دچار آن هستند، پرکردگی‌های بد و ناقص و پوسیدگی‌های درمان نشده اتفاق بیفتد.

دکتر کمالی با اشاره به این‌که با تشکیل کامل جرم روی دندان‌ها و جرم‌گیری نکردن در طولانی‌مدت، بیماری‌ای به نام «پریودونتیت» به وجود خواهد آمد که به تخریب استخوان و از بین رفتن دندان‌ها منجر می‌شود، می‌افزاید: با تجمع مواد غذایی مصرف شده یا مواد معدنی موجود در بزاق دهان روی دندان‌ها لایه‌ای روی دندان‌ها تشکیل می‌شود که به آن پلاک دندان گفته می‌شود. اما در صورت مسواک‌ نزدن صحیح و باقی‌ماندن پلاک دندان، جرم به مرور زمان در لبه لثه و زیر آن تشکیل و موجب التهاب لثه و سپس تخریب بافت آن می‌شود.
این جراح لثه با تاکید بر این‌که تشکیل کامل جرم موجب تخریب لثه و بافت‌های نگه‌دارنده دندان (استخوان فک) می‌شود و به مرور زمان لثه سالم را به یک لثه بیمار، پرخون و ملتهب تبدیل می‌کند، ادامه می‌دهد: البته بسیاری از بیماران، ناآگاهانه جرم را با تغییررنگ دندان اشتباه می‌گیرند. در حالی که جرم شامل لایه سیاه‌رنگی است که در لبه لثه تشکیل می‌شود و یعنی تغییر رنگ دندان به دنبال مصرف چای، قهوه و سیگار را نباید با جرم که حتی گاهی زیر لثه تشکیل می‌شود و با چشم قابل دیدن نیست، اشتباه گرفت.

دیدگاه خود را به ما بگویید.


CAPTCHA Image
Reload Image